Ak je jar alebo jeseň, vypestovať reďkovku nie je žiadna veda. Stačí jej semienka prihrnúť zeminou a vyčkať si štyri týždne na úrodu. Čo by ste však povedali na zeleninovú záhradku, ktorá vyzerá úplne inak ako tie ostatné?
V minulom roku sme sa presvedčili o tom, že reďkovkám sa v nádobách páči. Ak majú dostatok svetla, zaručene vytvoria šťavnaté buľvičky. Ak ich počas pestovania netrápilo striedanie sucha a vlahy, majú výbornú chuť a neštípu. Dá sa povedať, že je to ideálna zelenina pre každý slnečný balkón, kde sa nájde dostatok miesta pre samozavlažovací hrantík.
Tento rok sme si však vyskúšali metódu pestovania, ktorá je takmer kozmická. Namiesto hrantíkov sme použili sadbovače. Do stredu každej bunky patrí do substrátu jedno semienko a zvyšok je už iba o pravidelnom polievaní. Takže krhlička v pohotovosti, alebo plytká miska pre zálievku podmokom. Tie naše vyrástli v zimnej záhrade, fungovať to bude však aj na balkóne, či na stolíku záhradného sedenia.
Výsledok stojí za to, podelíme sa s vami aspoň o fotografie. Pri takýchto snímkach blysne hlavou nejedného šéfkuchára, ako pekne by takéto reďkvičky vyzerali na prestretom stole. Nabudúce to možno vyskúšame s perlitom 🙂
parádička! pekný počin.. =;o)
Ideálne aj priamo na pult s ovocím a zeleninou v supermarkete. Aspoň by tak rýchlo nezvädla. 🙂
Perlit má síce mnoho veľmi zaujímavých vlastností, ktoré sa uplatnia napr. pri klíčení, no pre pestovanie sa mi zdá byť oveľa vhodnejšie kokosové vlákno.
Už sú zasadené v téglikoch od jogurtu. Zatiaľ ich mám na parapete v byte. Mám ich vyložiť na balkon? Nezamrznú? Balkon nemáme krytý.
Treba ich nechať dnu ale na tom okne kde je najviac svetla.